המלצות להתמודדות עם המיגרנה

מי שסובלת ממיגרנות מכירה היטב את החשש מפני הפעם הבאה שהתקף מיגרנה ישבית אותה. שינויים בתזונה ובאורח החיים וערכת סטנד-ביי קטנה בתיק ישחררו מהחשש הזה

כאב עצמתי שלרוב מופיע בצד אחד של הראש, בחילה, רגישות לאור ולקול וטשטוש ראייה הם רק חלק מהתופעות שמאפיינות מיגרנה. ד"ר רחל הרינג חנית, נוירולוגית בכירה ומומחית לכאבי ראש בשירותי בריאות מכבי ומאוחדת: "זו תופעה שממנה סובלות 23% מהנשים בארץ ו10% מהגברים. כאב הראש שמאפיין את המיגרנה עשוי להימשך בין ארבע שעות לשתי יממות, וככל שהתקף המיגרנה נמשך כך גדלה הפגיעה בתפקוד".

החדשות הרעות הן שאם המיגרנה תוקפת את מי שסדר היום שלה מתאפיין ב"אקרובטיקה" מרהיבה בין קריירה, גידול ילדים, שמירה על כושר וחיי חברה, היא משביתה את הפעילות בכל התחומים שמרכיבים את הלו"ז המורכב.

החדשות הטובות הן ששינוי אורח החיים והרגלי התזונה עשוי לתרום להפחתת תדירות המיגרנה.

והחדשות הנפלאות הן שיש כיום מגוון מוצרים שלא מצריכים מרשם רופא ועשויים לסייע לסובלים ממיגרנה.

מהם הגורמים למיגרנה ואיך לנצח אותה?

הכל נשאר המשפחה – ד"ר חנית הרינג מציינת כי "ל-70% מהסובלים ממיגרנה יש לפחות בן משפחה אחד שסובל מאותה תופעה. ברוב המקרים הסיבה למיגרנה היא שילוב של גורמים תורשתיים, התנהגותיים וסביבתיים. אם ידוע לכן על בני משפחה הסובלים ממיגרנה, כדאי לשמור על אורח חיים שיצמצם ככל האפשר את הסיכוי להופעתה".

איך נצליח לנצח את המיגרנה?

  1. "ערכת" סטנד-ביי

תמיד הכינו לכם "ערכה" להתמודדות עם המיגרנה, כך שהמיגרנה לא תתפוס אתכן לא מוכנות. טיפול תרופתי למיגרנה פועל באופן שונה מתרופה לטיפול בכאב שנגרם מסיבה אחרת, ועל כן על פי רוב טיפול לשיכוך כאב יקל מעט על הסימפטום, אך לא יטפל בהתקף המיגרנה. תרופה ללא מרשם בשם 'אקסידול'* נועדה להקלה במיגרנה ולשיכוך כאבים נוספים. "שילוב המרכיבים בתרופה מקל על הכאב והן על התופעות הנלוות למיגרנה, ומאפשרים חזרה מהירה לתפקוד" ד"ר הרינג מסבירה. חשוב לדעת: רוב הסובלים ממיגרנה מכירים את הסימנים המקדימים להתקף דוגמת עייפות, חוסר באנרגיה, אי שקט ורצון לאכול משהו מתוק. לכן טוענת הרופאה כי "שימוש בטיפול דוגמת 'אקסידול' כבר בשלב הסימנים המקדימים יכול לסייע במניעת התקף".

  • לנשום עמוק, להירגע, והכי חשוב – לא להיות במתח

עליית מתח וגם נפילת מתח עשויים לגרום להתקף מיגרנה. מה עושים? ספורט, יוגה, שחייה, מדיטציה, שיחה עם מטפל רגשי או כל דבר אחר שעוזר לך להירגע. חשוב לזכור שפעילות ספורטיבית קבועה לא רק מקטינה משמעותית את הסיכוי להופעת מיגרנה, אלא גם תורמת למצב רוח טוב ומשפרת את הריכוז.

כתבות נוספות

לרכישה אונליין

ניתן לרכוש אונליין, בחנויות הבאות (נא להקליק על הלוגו)